Ha nincs sok időd és szeretnél valami finomat összedobni, itt a lehetőség!
Mustáros pácban érlelt, rozmaringos csirkecombok zöldségágyon:
Recept:
smile hangulatjel
1500g csirke comb ( alsó - felső vegyesen )
6 db közepes sárgarépa
4 db közepes burgonya
3 db alma
4 db közepes fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
0,5 dl oliva olaj
Pác:
5 ek mustár
0,5 dl oliva olaj
1 mk őrölt bors
2 ág rozmaring / száráról lehúzva, összedarabolva /
Fűszerezés:
Só
Bors
Őrölt kömény
Majoranna
Rozmaring
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd egy kéztörlővel felitatjuk a fölösleges nedvességet. Elkészítjük a mustáros pácot és a csirkecombokat bekenegetjük, bemártogatjuk majd betesszük a hűtőbe kb. 3-órát érlelni.
A burgonyát, répát, almát, lilahagymát nagyobb darabokra vágjuk és a fokhagymával együtt egy megfelelő méretű tepsi aljára terítjük. Meglocsoljuk oliva olajjal megszórjuk majorannával, sóval, borssal, őröltköménnyel, és a kezünkkel összekeverjük.
A zöldségágyra ráhelyezzük a már bepácolt húsokat, megszórjuk még egy pici sóval és néhány rozmaringágat teszünk mellé.
Jó étvágyat kívánok!