Ha nincs sok időd és szeretnél valami finomat összedobni, itt a lehetőség!

 

Mustáros pácban érlelt, rozmaringos csirkecombok zöldségágyon:

 

     

 

Recept:

smile hangulatjel

1500g csirke comb ( alsó - felső vegyesen )

6 db közepes sárgarépa

4 db közepes burgonya

3 db alma

4 db közepes fej lilahagyma

4 gerezd fokhagyma

0,5 dl oliva olaj

 

Pác:

5 ek mustár

0,5 dl oliva olaj

1 mk őrölt bors

2 ág rozmaring / száráról lehúzva, összedarabolva /

Fűszerezés:

Bors

Őrölt kömény

Majoranna

Rozmaring

 

Elkészítés:

 

     

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd egy kéztörlővel felitatjuk a fölösleges nedvességet. Elkészítjük a mustáros pácot és a csirkecombokat bekenegetjük, bemártogatjuk majd betesszük a hűtőbe kb. 3-órát érlelni.

A burgonyát, répát, almát, lilahagymát nagyobb darabokra vágjuk és a fokhagymával együtt egy megfelelő méretű tepsi aljára terítjük. Meglocsoljuk oliva olajjal megszórjuk majorannával, sóval, borssal,  őröltköménnyel, és a kezünkkel összekeverjük.

A zöldségágyra ráhelyezzük a már bepácolt húsokat, megszórjuk még egy pici sóval és néhány rozmaringágat teszünk mellé.

 

Jó étvágyat kívánok!