Szóval ez úgy van hogy egyszer csak az ember elkezd ezt is azt is kipróbálni és mire észbe kap már nyulakat tenyészt....
Persze csak a család számára viszonylag kis mennyiségben, de mindenképp az a tudat, hogy tudod mit eszel /mert te takarmányozod/ - jó érzéssel tölt el....
Lehet a nyulat "aranyos nyuszinak" tekinteni de hát akkor a disznó is az meg a csirke is és valamilyen szinten a hal is az...
Ezen túl lépve viszont az íze kitűnő, rendkívül tiszta állat és sokféle étel készíthető belőle...
Amit most ajánlok, szinte egy elronthatatlan recept:
Rozmaringos nyúlpecsenye - (a'la Dénes) módra:
Recept:
smile hangulatjel
1db Kb. 1500g nyúl
6-8 gerezd fokhagyma
3 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
150g füstöltszalonna
Fűszerezés:
Só
Bors
Majoranna
Rozmaring
Elkészítés:
A nyulat feldaraboljuk és alaposan befűszerezzük sóval, borssal, majorannával és egy kis rozmaringgal ( nem kell félni tőle szinte nem lehet túlfűszerezni!).
Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a befűszerezett nyúlhúst és kb. 1dl vizet öntünk alá.
Mellé szórjuk a durvára darabolt hagymát és a fokhagymát majd néhány rozmaringágat teszünk hozzá.
Fóliával letakarva kb. 170C sütőben 1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve 10-15 percig locsolgatva a sültet pirosra pirítjuk.
Köretként krumplipürét, vagy steak burgonyát adhatunk, és valami jófajta ház savanyúsággal kínáljuk!
Jó étvágyat hozzá!