Szóval ez úgy van hogy egyszer csak az ember elkezd ezt is azt is kipróbálni és mire észbe kap már nyulakat tenyészt....

 

Persze csak a család számára viszonylag kis mennyiségben, de mindenképp az a tudat, hogy tudod mit eszel /mert te takarmányozod/ - jó érzéssel tölt el....  

Lehet a nyulat "aranyos nyuszinak" tekinteni de hát akkor a disznó is az meg a csirke is és valamilyen szinten a hal is az...

 

Ezen túl lépve viszont az íze kitűnő, rendkívül tiszta állat és sokféle étel készíthető belőle...

 

Amit most ajánlok, szinte egy elronthatatlan recept:

 

Rozmaringos nyúlpecsenye - (a'la Dénes) módra:

 

       

 

Recept:

smile hangulatjel

1db Kb. 1500g nyúl 

6-8 gerezd fokhagyma

3 közepes fej vöröshagyma

0,5 dl olaj

150g füstöltszalonna

 

Fűszerezés:

Bors

Majoranna

Rozmaring

 

Elkészítés:

A nyulat feldaraboljuk és alaposan befűszerezzük sóval, borssal, majorannával és egy kis rozmaringgal ( nem kell félni tőle szinte nem lehet túlfűszerezni!).

Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a befűszerezett nyúlhúst és kb. 1dl vizet öntünk alá.

Mellé szórjuk a durvára darabolt hagymát és a fokhagymát majd néhány rozmaringágat teszünk hozzá.

Fóliával letakarva kb. 170C sütőben 1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve 10-15 percig locsolgatva a sültet pirosra pirítjuk.

Köretként krumplipürét, vagy steak burgonyát adhatunk, és valami jófajta ház savanyúsággal kínáljuk!

 

Jó étvágyat hozzá!