Nyomtatás

Csőben sült zöldséges csirkemell tésztaágyon

 

 

 

 

 

Recept:

500 gr Csirkemell /filé/

200 gr Száraztészta /pld. kiskagyló/

100 gr reszelt sajt /pld. trappista/

500 gr Brokkoli /rózsáira szedve/

3 szál Sárgarépa

150g Húsos szalonna /kockázott/

1 fej Vöröshagyma /közepes/

2 gerezd Fokhagyma

0,5dl Oliva olaj

Fűszerezés:

bors, majoranna

 

Besamel mártáshoz:

50 g vaj

50 g liszt

400 ml tej

2 dl főzőtejszín

A besamel fűszerezése:

fehérbors

őrölt szerecsendió

 

        

 

 

Elkészítés:

A csirkemellfilét felcsíkozom vagy felkockázom /kinek hogy tetszik/.A hagymát durva kockára darabolom, és egy serpenyőben az oliva olajra dobom. Azonnal hozzá teszem a kockázott szalonnát és a karikára vágott sárgarépát. Sózóm, borsozom megszórom egy kis majorannával, majd kb 5-6 perc pirítás után mehet rá a felkockázott csirkemellfilé és a zúzott fokhagyma. Egy pici vizet öntök alá és kb.15-percig lassú tűzön párolom. Közben a rózsira szedett brokkolit sós vízben 10-15 percig előfőzöm. Elkészítem a besamelt. Vajat hevítek egy lábasban majd megszórom a lisztel és 1-2 percig pirítom. Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, fűszerezem fehérbossal és őrölt szerecsendióval. Mikor besűrűsödik félre húzom a tűzről. Kivajazok egy tűzálló tálat és elterítem az aljára a tésztát / amit félpuhára 5-6perc alatt előfőztem/ majd rá öntök egy kis besamelt és jöhet a zöldséges csirkehúsos ragu. Szépen egyenletesen eligazítom és a maradék besamelt ráöntöm. Sajtot reszelek a tetejére és beteszem a sütőbe kb 180 C és 20 20 perc alatt készresütöm.

Jó étvágyat hozzá….