Négyhagymás csirkeragu:
Ez az étel "csak úgy" címszóval készült - amikor hozzáfogtam még nem igazán tudtam mi legyen a végeredmény, de sikerült valami kis könnyű finom ételt összerakni és egy picit a megszokottól eltérő ízvilágot kialakítani!
Gyorsan elkészül /30-45 perc/ és igazán kevés kalóriát tartalmaz, érdemes kipróbálni.
100 gramm tápértéke:
kcal: 111.36
fehérje: 14.84
szénhidrát: 2.6
zsír: 4.45
Recept:
750 g csirkemell /filé/
3 ek olivaolaj
1 ek margarin
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma /közepes fej/
1 db lilahagyma / közepes fej/
100 g póréhagyma / zöldrésze/
3 gerezd fokhagyma
Fűszerezés:
só
1 ek darált paprikakrém /nálam saját házi készítésű/
bors
őrölt kömény
curry
Elkészítés:
A csirkemellet 1,5x2cm -es kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk és rádobjuk az oliva olajra, fedő alatt lassú tűzön pároljuk. 5-8 perc múlva hozzáadjuk a vajat és a felkockázott csirkemellet valamint 1ek paprikakrémet /csemege/ majd kicsit magasabb hőfokon átforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük /só, bors, pici örölt kömény, kevés curry/, és hozzá tesszük a levétől lecsöpögtetett gombát / én konzerv gombát használtam/.További 15 - 20 percig fedő alatt kis hőfokon főzzük, majd az utolsó 5 percben felöntjük tejszínnel, összeforraljuk /2-3 perc/ és kész.
Köretként párolt rizst adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!