Négyhagymás csirkeragu:

Ez az étel "csak úgy" címszóval készült - amikor hozzáfogtam még nem igazán tudtam mi legyen a végeredmény, de sikerült valami kis könnyű finom ételt összerakni és egy picit a megszokottól eltérő ízvilágot kialakítani!

Gyorsan elkészül /30-45 perc/ és igazán kevés kalóriát tartalmaz, érdemes kipróbálni.

 

100 gramm tápértéke:

kcal: 111.36

fehérje: 14.84

szénhidrát: 2.6

zsír: 4.45

 

 

 

Recept:

750 g csirkemell /filé/

3 ek olivaolaj

1 ek margarin

2 dl tejszín

1 db vöröshagyma /közepes fej/

1 db lilahagyma / közepes fej/

100 g póréhagyma / zöldrésze/

3 gerezd fokhagyma

 

Fűszerezés:

1 ek darált paprikakrém /nálam saját házi készítésű/

bors

őrölt kömény

curry

 

Elkészítés:

A csirkemellet 1,5x2cm -es kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk és rádobjuk az oliva olajra, fedő alatt lassú tűzön pároljuk. 5-8 perc múlva hozzáadjuk a vajat és a felkockázott csirkemellet valamint 1ek paprikakrémet /csemege/ majd kicsit magasabb hőfokon átforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük /só, bors, pici örölt kömény, kevés curry/, és hozzá tesszük a levétől lecsöpögtetett gombát / én konzerv gombát használtam/.További 15 - 20 percig fedő alatt kis hőfokon főzzük, majd az utolsó 5 percben felöntjük tejszínnel, összeforraljuk /2-3 perc/ és kész.

Köretként párolt rizst adhatunk hozzá.

 

Jó étvágyat kívánok!