A megunhatatlan Graham kenyér:


1,6 kg Graham 

 

        

 

Recept:

smile hangulatjel

350 ml Víz

500 g finom liszt

150 g graham liszt

12 g cukor

12 g só

4 ek olaj / nálam ez most tökmagolaj volt és ízlés szerint lehet hozzá tenni különböző magvakat/

1 ek 10 %-os ecet

15 -20 g /élesztő / ahogy sikerül lecsípni egy darabot    

 

Elkészítés:

Összeállítani a hozzávalókat lehet dagasztógépben is. 

Utána szobahőmérsékleten legalább 2x keleszteni min. a duplájára és mehet a sütőbe. 

Az első kelesztést tálban végzem, de második kelesztésre már a sütőformában teszem.

Kb. 190 -200 fokon szoktam sütni 45-percig.

A sütőbe érdemes tenni egy hőálló tálba vizet hogy párás környezetbe süljön a kenyér./jobban fel jön/ - majd el felejtettem sütés előtt megkenem vízzel és bevagdosom egy késsel, majd ha készre sült a kenyér kiveszem a sütőből és ismét megkenem vizes ecsettel. 

És fontos hogy a sütő ajtót az első 15-20 percben nem nyitogatjuk!!! 

Hagyjuk a kész kenyeret szobahőmérsékleten kihűlni!!!

Nem egy nagy ördöngösség, jó étvágyat hozzá!