A megunhatatlan Graham kenyér:
1,6 kg Graham
Recept:
smile hangulatjel
350 ml Víz
500 g finom liszt
150 g graham liszt
12 g cukor
12 g só
4 ek olaj / nálam ez most tökmagolaj volt és ízlés szerint lehet hozzá tenni különböző magvakat/
1 ek 10 %-os ecet
15 -20 g /élesztő / ahogy sikerül lecsípni egy darabot
Elkészítés:
Összeállítani a hozzávalókat lehet dagasztógépben is.
Utána szobahőmérsékleten legalább 2x keleszteni min. a duplájára és mehet a sütőbe.
Az első kelesztést tálban végzem, de második kelesztésre már a sütőformában teszem.
Kb. 190 -200 fokon szoktam sütni 45-percig.
A sütőbe érdemes tenni egy hőálló tálba vizet hogy párás környezetbe süljön a kenyér./jobban fel jön/ - majd el felejtettem sütés előtt megkenem vízzel és bevagdosom egy késsel, majd ha készre sült a kenyér kiveszem a sütőből és ismét megkenem vizes ecsettel.
És fontos hogy a sütő ajtót az első 15-20 percben nem nyitogatjuk!!!
Hagyjuk a kész kenyeret szobahőmérsékleten kihűlni!!!
Nem egy nagy ördöngösség, jó étvágyat hozzá!