Burgonyafánk:


kb. 30db nagyon finom burgonyás fánk lesz belőle!

 

        

 

Recept:

smile hangulatjel

600 g finom liszt

250 g áttört főtt, sós, langyos burgonya

1 db tojás

3 dl tej

30 g élesztő

1 ek cukor

1 mk só

 

Elkészítés:

A burgonyát, lisztet, a sót és a tojást összemorzsoljuk. Az élesztőt megfuttatjuk cukros tejben, és hozzáadjuk a burgonyás liszthez, majd csomómentesre gyúrjuk.

A megkelt tésztát kilisztezett gyúrótáblán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy pohárral vagy kőralakú kiszúróval és további 30 -percet pihentetjük /kelesztjük/.

Lyukat formázunk a közepébe, és bő, forró olajban kisütjük.

 

Jó étvágyat hozzá!